maandag 23 mei 2016

Tuinierberichten!

Hai lieve lezert, ik heb op mijn nieuwe blog www.kindhuistuin.com zowaar iets geschreven over tuinieren: Plannen en plantjes

Er moet namelijk een nieuwe tuin ingericht worden, bij ons nieuwe huis. Nu een vierkante dorre vlakte met grijze tegels, volgend jaar hopelijk een heerlijk groen paradijs.

Het is zeker geen grote tuin en hij ligt op het noordwesten. Er moeten kindertjes in kunnen spelen en moeders (ik dus) moet zich kunnen uitleven op de beplanting. Veel bloemen, veel kleur, een mooie boom? Een stukje moes?

En dan hebben we ook nog een voortuintje waar wat mee 'moet'. Die ligt heel de dag pal in de zon en zou dus lekker veel Mediterrane beplanting moeten kunnen hebben. En een bankje dat lekker zit zodat ik me daar met een kopje koffie (en de baby) kan installeren terwijl mijn dochter op straat speelt. 

Ik zou het leuk vinden als je wilt meedenken over het aanleggen van een 'echte' (sier)tuin op een klein oppervlak. Do's en Don'ts, zeg maar. Tips kun je kwijt op het nieuwe blog, hier natuurlijk en via de mail: ikmoestuinieren@gmail.com

Groe(n)tjes!

PS: inmiddels 40 weken en 3 dagen zwanger, nog geen baby dus4 opmerkingen:

 1. Hoi Chantal,
  Ik heb een grote tuin en op een gegeven moment was mijn inspiratie op, dus heb ik een borderpakket besteld voor een aantal vierkante meter. Bijvoorbeeld hier: http://www.directplant.nl/borderpakketten.html Dan krijg je gewoon een grote tray met 9cm-potjes met vaste planten, en een plattegrondje hoe je ze neer kunt zetten. Erg leuk en handig, en levert een mooie border op.
  Succes met je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. www.eetjetuin.nl ontwerp en advies voor de eetbare siertuin vanuit permacultuurprincipes! Vriendin van mij :). De moeite waard!!!!
  En sterkte met de laatste loodjes en veel geluk straks met de nieuwe spruit (soort vroege oogst in het nieuwe seizoen ;) ).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Permacultuur = altijd goed. En hier nog steeds geen 'oogst' ;-)
   groetjes!!

   Verwijderen