zaterdag 28 januari 2017

Het begint toch weer te kriebelen!

Vandaag scheen de zon opeens. En was het, na dagen vrieskou, eindelijk weer eens lekker buiten. En HOP daar was de moestuinkriebel weer. 
Mijn moestuin op het complex heb ik opgezegd, maar nog niet 'officieel' overgedragen. Dat had natuurlijk al láng moeten gebeuren, want het is al een maand 2017. De dames die het gaan doen komen volgende week voor de overdracht en dan hebben we dat gewoon goed geregeld. Punt. 
Bleef er natuurlijk nog wel de kwestie van de megagrote bende in de schuur van de moestuin. Na een flinke storm was mijn plastic kas weggewaaid en onherstelbaar beschadigd. Die heb ik toen, hup, zo de schuur in gepropt en gedacht: "Dat ruim ik later wel op". 

(...pomtiedom....anderhalf jaar later...)

Dat plastic moest nog steeds weg en ik wist al precies waar ik het zou laten: in de recyclebak. Alleen even een kwestie van alles bij elkaar rapen en in de kofferbak proppen. 

Ik had de kleuter meegenomen naar de tuin, maar die was er na 5 minuten stampen in de modder al weer helemaal klaar mee. "Mama, mag ik in de auto wachten?" Tuurlijk. Doe lekker. 

Een kwartiertje ploeteren met plastic (ook de netten en de groeitunnels moesten weg) later was ik klaar om te vertrekken richting recycle-punt. En toen ontdekte ik dat mijn dochter met haar modderlaarzen OP ALLE AUTOSTOELEN WAS GAAN STAAN. (aaaaargh!!) Overal zat modder: op de stoelen, op m'n stuur, op de matten, de deuren en zelfs op de hoedenplank. 

Ik kon wel janken en dat heb ik dan ook eventjes gedaan. (Overigens was de bagger vrij makkelijk weg te poetsen.) 

En toen moest ik nog het kapotte buizenframe van de kas weggooien en de algehele teringbende aanpakken. 
VOOR: 

NA


 Nou, dat is toch al een hele verbetering. De auto van mijn vriend lag vol tuinzooi en die is er 's middags mee naar de stort gereden en van de week haal ik persoonlijke tuinierspullen nog even weg.

En toen was het opeens zulk lekker weer en vond ik opeens dat ik het moestuinieren niet zomaar moest laten voor wat het was. DUS! 
Ik ga in mijn eigen voortuin een moestuintje maken. Er is best ruimte voor en het is een zonnig plekje. Ik zag het ineens helemaal zitten. 

Moet ik eerst nog wel 100 miljoen miljard kiezels wegscheppen en 100 miljoen miljard kubieke meters tuinaarde laten aanrukken. 


 Zin in! We gaan d'r gewoon voor en het interesseert me niet wat de buren er van zullen denken


Groe(n)tjes!

8 opmerkingen:

 1. Go girl! Vorig jaar heb ik enorm genoten van je moestuinervaring via je tv-serie. Houdt ons ook zeker dit jaar weer op de hoogte. Is ook fijn voor je buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat leuk, dat je het toch weer op gaat pakken. En ja, leuk hoor ik ga je weer volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel werk met die steentjes, maar een moestuintje is wel heel erg leuk. Ik las je blogjes graag en zal dat nu ook weer met plezier volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!! Als je zin hebt om te komen scheppen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gaat vast een hele mooie tuin worden, je moestuin van vorig jaar vond ik zó mooi en ik vond het jammer dat je je tuintje opgezegd had. Door precies datzelfde zonnetje heb ik ook weer heel erg zin in mijn moestuin gekregen. Ik hoop snel weer updates te zien ( of een een nieuwe serie ;) ) en heel veel succes het komende jaar!

  BeantwoordenVerwijderen