vrijdag 14 augustus 2015

Ongewenste tuin-intimiteiten

Toen ik vandaag op mijn tuin kwam trof ik daar iets aan dat mij helemaal niet blij maakte: Een uit de grond gerukte plant die iemand had neergekwakt voor het speelhuisje. En die plant, die kwam uit mijn tuin. Hij stond op het hoekje, deed daar niemand kwaad en toch vond iemand het nodig om hem te vermoorden. 
bam! gooi daar maar neer ja
Ik weet niet precies hoe dit ding heet, maar ik vermoed dat de iemand die hem daar heeft neergegooid vindt dat dit onkruid is. 
Of! De plant was door de harde wind omgewaaid en een onbekende heeft hem even een stukje verderop gelegd. Dat kan natuurlijk ook. Niet meteen het slechtste denken. 

Helaas zat er ook een struikje éénjarige Verbena bij. Het plantje zat met de worteltjes vast in dat grote ding. Je kunt de rode bloemetjes op de foto nog op de grond zien liggen. 

Ik heb het struikje losgetrokken uit het ontwortelde gevaarte en snel weer in de grond gezet. Benieuwd of ie dat gaat overleven, hij zag er al aardig verdroogd uit. 

Dus. We hebben hier te maken met iemand die niet alleen mijn 'onkruid' uit de grond trekt en bij het speelhuisje gooit, maar meteen ook maar even mijn perkgoed vermoordt. 

Bezorgd bekeek ik de rest van de tuin ook maar even goed. En ja hoor, een stukje verderop had de woeste plantentrekker weer toegeslagen. Mijn leuke doorgeschoten chioggia-bietje lag te verpieteren op mijn composthoop! 
nou, eh...vaarwel dan maar
Mag ik even zeggen dat ik dit echt heel stom vind? Ik vond het juist een grappig plantje, die ene doorgeschoten biet. En wie weet kon ik er nog zaden van oogsten ofzo, of, of, of weet ik veel! Het gaat er om dat het MIJN doorgeschoten biet was op MIJN terrein. 

Of is dit juist compleet volgens de huidige tuin-etiquette? Dat je elkaar ongevraagd een handje helpt of iets dergelijks? Mis ik iets?

Nou ja. Dit verhaal krijgt nog een staartje, vermoed ik.

Dan over naar de volgende irritatie: Al mijn koolsoorten zitten onder de vliegjes en mieren!
Huuuuuu
Wat doe ik hier nou weer aan? Help!

Gelukkig waren er ook dingen in de tuin waar ik wèl blij van word. Zoals daar zijn: 
1) de oogst van vandaag2) de oogst van vriendin M. Zij heeft wat van mijn tomatenzaailingen geadopteerd en er goed voor gezorgd!


3) Ik heb paprika's!! Ik heb paprika's!! De foto is baggerslecht, maar...ik heb paprika's!!


4) de Verbena Bonariensis doet het heerlijk5) ik heb een heuse bolcourgette gekweekt!

check ook de vet geblokte tuinpatta's
En verder was het veel te heet en te benauwd om echt iets te doen op de tuin. Iets anders dan me kapot ergeren bedoel ik, haha! Want het is nooit te warm om je te ergeren, heb je dat wel eens gemerkt?

Groe(n)tjes!


8 opmerkingen:

 1. Dag Chantal, 'onkruid' op eerste foto lijkt mij Melganzevoet te zijn (uit de Ganzevoet familie/Chenopodia, waaruit veel groenten komen: melde, spinazie,...). Dader had wel wat mogen oppassen voor uw echt kruid!!! In serie Mijn Tuin van Dobbit TV, kreeg de presentator een briefje tussen zijn poortje om zijn onkruid op te ruimen, lijkt mij subtieler dan zelf 'kruid' ostentatief uit te trekken.

  Nog veel oogstplezier (en eventueel zaai/plantplezier)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Ik moet nog even bedenken wat ik nu nog wil en kan. Heb net weer een stel kroppen sla gezet en wat andijvie...Lekker hoor!

   Verwijderen
 2. Leuke site! ik vond je via Diana, ga je zeker volgen!

  groetjes Annemiek (http://fruittuin.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vervelend gedrag zeg, zomaar iemands planten uittrekken, onkruid of geen onkruid en goedbedoeld of niet. Dan hang je toch een briefje op ofzo? (of gewoon helemaal niet mee bemoeien....) Hoop dat je de dader weet te ontmaskeren!
  Lekker doorgaan met je wilde(re) tuintje, daar komen juist heel veel nuttige en bedreigde beestjes op af. Knap wat je allemaal zo in je eerste jaar voor elkaar krijgt! Ik heb een balkon met van alles erop en geen echte eigen tuin, durfde de stap naar een tuin-buiten-de-deur ook tot op heden nooit echt te maken, maar door jouw verhalen raak ik wel steeds enthousiaster! Misschien toch maar volgend seizoen de stoute klompen aantrekken.....? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Marjolein, ik zou het gewoon een jaar proberen. De huur van een volkstuin valt vaak erg mee en wat heb je te verliezen? Als het mij lukt dan lukt het iedereen, want ik ben echt niet overdreven slim of bijzonder hahaha! Zet hem op!

   Verwijderen
  2. Overal wachtlijsten bij onze plaatselijke verenigingen! Wow....

   Verwijderen