zaterdag 31 januari 2015

Het gaat beginnen!!

Het verhaal begint hier. Nu. In de eerste maand van het jaar 2015.

Sinds 1 januari huur ik een volkstuin. Een lap grond van 6m bij 20m, met een armoedig maar stevig schuurtje er op. In dat schuurtje liggen wat verroeste tuingereedschappen en er staan twee plastic stoeltjes. 

Op de tuin zelf wemelt het nu van het onkruid. Er staat een koude bak, met kapotte ramen. Er staat een enorme aalbessenstruik en een woeste frambozenstruik. 

De ene buurman heet Willem. De andere heet Bert. Ik heet Chantal.

Ik heb al wat gesnoeid en geknipt en een klein stukje gespit. Dat is het. Ik heb in mijn enthousiasme zo'n 16 miljoen verschillende zaden besteld en gekregen. Ik heb twee, nee drie boeken gelezen over moestuinen. 

Ik maak een radiorubriek en een tv programma over mijn avonturen op de tuin. 

Ik heb er zin in!
zoals ik het aantrof. Ground Zero.


2 opmerkingen:

  1. Chantal, wat leuk zeg, ik hoor je vaak op de radio, maar hier ga ik je ook volgen.
    Zelf probeer ik elk jaar weer een moestuintje op mijn balkon te creeren, en wat ik er vanaf haal is heerlijk, dus voor jou gaat het ook vast smullen worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zpik heb je blog van achter naar voor gelezen, heel herkenbaar en heerlijke humor! Je progamma vond ik ook geweldig, ik hoop stiekem dat je wel weer kan tuinieren en er gewoon een tweede seizoen komt šŸ˜œ. En trek je niets aan van je tuingenoten, je tuin vond ik prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen