maandag 26 oktober 2015

Volop erotiek in dit tuinverhaal

Een lekker troosteloze bende van de week op de tuin! Nu zijn ook zo'n beetje alle bloemen uitgebloeid/woest door mij geplukt en thuis in een vaas gezet. Alwaar de teerste exemplaren vrijwel meteen het loodje legden door het enorme verschil in temperatuur. (Dit was nog voordat de lente losbarstte in oktober en het opeens 15, 16 graden werd) 


Ik weet werkelijk niet wat ik nu verder nog moet doen in de tuin. Moet ik alles uit de grond rukken en op de composthoop gooien of hoeft dat helemaal niet?
Kan ik het ook gewoon maar een beetje zo laten? Of moet er verschrikkelijk opgeruimd worden?

steigerplanken

Ik heb wel even de loopplanken uit de modder gevist en te drogen neergezet tegen het schuurtje. Zo vond ik ze aan het begin van het jaar tenslotte ook. En misschien moet ik ook de dahlia's gaan opgraven en ergens bewaren. Maar waar? We hebben geen schuur thuis en ook alle keukenkastjes zijn overvol. Help!
roze plant
Deze jongen is in ieder geval wel op de composthoop gegaan. De buurman had al bezorgd gekeken naar het roze gevaarte en opgemerkt dat er wel héél véél zaad aan hing. Die zag in gedachten natuurlijk al zijn eigen tuin volledig overwoekerd worden door deze... eh... ja, wat is het eigenlijk? Je merkt het al: Van 10 maanden tuinieren word je niet echt een expert. 

pompoen

Afijn. Herfst. Kom maar door met die tweede lichting pompoenen! We hebben nog een week tot Halloween. Ik wil graag zo'n gezellige zelf uitgesneden lantaarn. Helaas zijn de pompoenen nu nog wat klein. En ook lang niet zo mooi als de eerste oogst. Beetje last van acné, deze dingen. 
nog een stel van die oranje knotsen
En dan is het tijd voor erotiek op dit tuinblog. Ik waarschuw maar vast. De volgende foto's zijn niet geschikt voor kindertjes of mensen met een zwak gestel.
Let's get it on. 
oeh aah ja jaa jaaa schatje

En ik durf bijna niet over mijn worteloogst te beginnen. Maar ik doe het toch. Want vrijheid van meningsuiting en dergelijke. 
Kijk nou wat een rare wortels ik heb!! 
pardon?
En de volgende is zo mogelijk nog gekker. Of ligt het aan mij? Je ziet wat je wil zien. Ofzo.

Nee, ik heb niet zelf dat stukje aarde er tussen zitten frutten. Ik moest zelfs dat ene beentje er af trekken om alle modder er vanaf te krijgen. Seks én geweld. Wat een wereldblog is dit. 

Groe(n)tjes!

3 opmerkingen:

 1. mooie foto's en....
  het hoeft niet altijd "sex in the city" te zijn.

  groetjes,
  wormengoeroe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat je nog pompoenen hebt! Hier zijn de planten al gerooid, dood door meeldauw. Mocht je interesse hebben in een tip: wij bewaren ons Dahliaknollen in een dikke laag lichtvochtige turf/zand/grond in een pafsluitbare iepschuim bak (je krijgt ze wel eens als je iets via internet koopt, de visboer geeft ze vaak gratis weg, dan wel even goed schoonmaken :-)), gewoon in een schuur of kas, gaat heel goed, het piepschuim isoleert zo goed dat het de vorst tegenhoudt.
  En je gedelete plant is zo te zien een Amaranthus cruentus. Jammer! Want bloeit de hele herfst gewoon door, heeft een mooie herfstkleur in het blad. Jong blad is eetbaar als spinazie, van de zaden wordt graan gemaakt. En zaait zich natuurlijk in het voorjaar wel uit maar zeker niet onoverkomelijk, 1 keer de schoffel erover en ze zijn weg (of verplant ze naar waar ze wel gewenst zijn, of knip ze af en maak er een stamppotje van).

  Succes met je blog en je toch wel heel vreemdsoortige groenten (ik hoop er altijd op maar krijg ze maar zelden :-))
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses, 'pafsluitbare iepschuim bak' moet natuurlijk 'afsluitbare piepschuim bak' zijn...

   Verwijderen