maandag 6 april 2015

Hup Holland Hup!

De laatste tijd bekruipt me af en toe het gevoel dat alles gaat mislukken. En dat gevoel lijkt de calendula ook te hebben, getuige de lullige manier waarop de zaailingen zich gedragen. Ik bedoel: waar heb ik dit aan verdiend? Het lijken wel pubers die lamlendig op de bank hangen. Dood zijn ze niet. Maar levend? 
beetje chillen
En dat terwijl de tomatenplantjes het hier in huis prima naar hun zin hebben. Ze krijgen dan ook elke dag lieve kopjes van kater Sef. Tomatenbladeren zijn harig en die lange haren van de kat kleven er aan vast. Ik haal dagelijks dotten wit pluis van de tomaten. Maar kennelijk vinden de planten dat prima. Ze groeien als een maleier. Dat gold niet voor de peperplant in de vensterbank. Elk nieuw blaadje werd er door Sef afgesnoept. Exit groene peper. 
Sef en de plantjes in de vensterbank
Verder was ik dit hele Paasweekend maar 1 uurtje op de tuin. Genoeg om me te verbazen over de losbarstende lente. Over alles zit een frisgroene waas. Behalve over mijn tuin. 
Hoog tijd om weer het één en ander te zaaien. Ik had bietjeszaden meegenomen. 'Gewone' bietjes en chioggia. Dácht ik. Maar ik bleek met mijn suffe harses in plaats van de chioggia een pakje radijszaden te hebben meegenomen. Dan maar alleen gewone bietjes. Wens me succes! 
bietjes. dus. 
In mijn vorige blogpost kon je lezen dat ik beestjes had in mijn tuinbonen. De beestjes lijken vertrokken, maar de tuinboonscheuten staan er afgekarteld bij. Als een stel groene zombies. Ik zal je een close-up besparen. 

Nu waren de larven van die beestjes ook niet fris (ritnaalden) en via Diana van www.mooiemoestuin.nl kreeg ik de tip om stukken aardappel in de grond te stoppen, om die ritnaalden 'af te leiden'. Dus: vreet je lekker ongans aan die aardappel en laat mijn echte oogst met rust. 

Je moest die aardappelstukjes in de grond stoppen met een prikker er aan, zodat je nog zou weten waar ze begraven zijn. En ik had alleen hele vrolijke prikkertjes met Hollandse vlaggetjes er aan. Dat ziet er gezellig uit joh! Hahaha!
hup Holland hup
Verder bleken de gratis bloemenzaden die mijn dochtertje ergens in een perkje had gegooid opeens enthousiast op te komen! Goed, je hebt er niks aan maar het is leuk dat er eens iets uit zichzelf begint te groeien. 
En tot slot mag er weer gestemd worden over de identiteit van de nieuwe bewoner van mijn moestuin. Kikker of pad? Ik noem hem Joris. 
Joris de....kikker of pad? Hij sprong wel erg hoog.
En de oplossing van het vorige raadplaatje was: UI!! 
Groe(n)tjes!


2 opmerkingen:

  1. Hoi hoi ik lees vaker je blog en kan er altijd om lachen. Ik ben ook beginnende moes tuinier en herken veel van wat je verteld. Ook soms het gevoel dat het allemaal gaat mislukken. Maar goed zo leren we het denk ik dan haha. Iedergeval veel succes en ik blijf je volgen ben erg nieuwsgierig over hoe het allemaal uitpakt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, we blijven stug doorploeteren hè. Jij ook succes!!

      Verwijderen