dinsdag 31 maart 2015

Een grote ramp treft de tuin

Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. Dankzij de westerstorm lag ik vanaf half vier wakker, om eens lekker te piekeren over de staat van de tuin. Want nu waren de rukwinden wel SUPERhevig. Na m'n werk reed ik dan ook meteen door naar de tuin, alwaar de groeitunnel speciaal op mij had gewacht om weg te waaien. Serieus waar. Ik liep de tuin op en WOEIFFF zei de groeitunnel. 
woeifff

Vond ik bijzonder. Ik heb de grondpennen losgetrokken en het plastic lekker rommelig opgerold en in de schuur gemieterd. Klaar. Er. Mee.

Toen had ik alle tijd om de tuinbonen-in-aanbouw eens even goed te bekijken. En, Chantal, wat zag je?? Nou lieve lezert. Dat viel een beetje tegen. Wat zeg ik, ik kreeg de schrik van mijn leven! 

Alle groene puntjes waren aangevreten door vieze beestjes! Nu al!! Het aller-aller-allereerste dat ik oooooit heb geplant en HOP het wordt opgevroten!!  
de snoodaard
En geméén dat ik het vond joh! Ik ben echt een beetje kwaad. Op de Gestreepte Kniptor, zoals de boosdoener schijnt te heten. Althans, dat zegt Google. Denk ik. En de larven van de kniptor heten ritnaalden en die vreten dan weer aan knollen en wortels enzo. HELP!
de klootzak

Ik had de torretjes moeten vermoorden, maar dat bedacht ik pas later. Nu zitten ze er waarschijnlijk nog prinsheerlijk. En het gekke is, de tuinboonscheuten die niet meer onder de groeitunnel pasten hebben nergens last van! 
(laat het gaan Chantal, laat het los)

Eigenlijk was ik van plan om de groeitunnel over een dag of wat (als de storm is gaan liggen) weer terug te zetten, maar de buurman had een tip: probeer eens iets met een net. Tegen de vogels.

Ik bleek nog een fonkelnieuw net te hebben, van die keer dat mijn moeder de halve Lidl had leeggekocht. Ideaal spul. En hopelijk stormvast. Dus hopelijk blijft dit voorlopig zo staan. 
zeg het met netten
Nou, ziet er best weer strak uit, al zeg ik het zelf. 

En eindelijk, EINDELIJK begon er nog wat anders te kiemen. Tien punten als je weet welk gewasje dit minuscule friemeltje is. En nee, ik verbouw geen muntjes van 50 cent, in de hoop er uiteindelijk een geldboom aan over te houden. Nee, dit is een stukje schaalverduidelijking naar de mensen toe.
raden maar. 

Groe(n)tjes!

6 opmerkingen: