zaterdag 7 maart 2015

Als je veel wil maar niet veel kan

Een frustrerend ochtendje op de tuin doorgebracht. Het is het allerheerlijkste weer van het jaar (tot nu toe) en ik zit inmiddels binnen met de laptop op schoot terwijl mijn dochter (2) slaapt. 

Ik had zaden besteld bij de tuinvereniging en die mocht ik vandaag komen ophalen. Veel kruiden, maar ook dingen als boerenkool en er zat een gratis pakje bloemetjeszaden tussen (leuk! want gratis). 

Verder had ik het vage plan om de bloembollen in een perkje te gaan gooien en de zandbak voor Merel (2) te plaatsen.

Iedereen die dit leest denkt nu natuurlijk: "En Chantal, wat is er van al die plannen terecht gekomen? Vertel het me, ik hou het niet meer, ik wil het weten NU NU NUUUUUUU!!!!" 

Welnu lieve lezer, ik zal het je vertellen. 

NIKS. 

Nou ja okee, ik heb de zaden gehaald en betaald. Maar eenmaal op de tuin wilde Merel (2) maar 1 nanoseconde in haar speelhuisje doorbrengen. En na twee Nijntjekoekjes had ik geen omkopingsmateriaal meer. 

Toen wilde Merel (2) scheppen maar ook vegen en NEEEEEEE (kwoot), niet met het kinderbezempje maar met de 'echte' bezem. En dan niet op de paadjes van onze tuin maar midden op de (autovrije) weg. En ze bleef maar richting de sloot hollen en bovenop de gezaaide tuinbonen stampen. En door het preienperkje banjeren. 

Zucht. 

Toen ik zei dat we naar huis gingen om daar een boterham te eten begon m'n dochter (2) te roepen: "NEEEEEEEEEEEEEEEE TUIN BLIJVEN TUIN BLIJVEN". 

Ik probeerde nog de gratis bloemenzaadjes ergens te zaaien maar ook daar stak m'n kind (2) nog een stokje voor door de minihark uit mijn handen te trekken en het zakje zaadjes leeg te schudden. Nou, gratis bloemenzaden, veel succes. Ik weet bij God niet meer waar jullie uiteindelijk terecht zijn gekomen. Ergens bij het schuurtje?

Uit pure armoe maar thuis het één en ander gezaaid in trays enzo. En daar zijn dan wel foto's van. Net als van de dikke poes die op mijn tuinschrift ging liggen. 
Groe(n)tjes!


i see faces in everything

zaden van Diana
ja, rust maar uit. Je zult wel moe zijn.


2 opmerkingen:

 1. Goed bezig hahaha. Maar goed thuis kun je gelukkig ook veel doen zoals inderdaad zaaien in trays, wel zo makkelijk. Leuke blog trouwens. Ga je volgen.
  Vandaag ben ik ook weer lekker bezig geweest voor mijn mini moestuin op balkon. Heb ik ook een blog over geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment haha! Het valt ook allemaal niet mee, hè?
   Ik zal je blog ook even lezen!
   groetjes!

   Verwijderen