zaterdag 2 mei 2015

Als dit zo doorgaat heb ik over een maand geen handen meer over

Ik heb nu vijf maanden die moestuin en wat blijkt? Je krijgt best wel ranzige handen van tuinieren. En ja-haaa, ik héb tuinhandschoenen maar die lijken het alleen maar erger te maken. Moet je zien hoe mijn voorheen kantoorzachte handjes er uit zien nu!! Ik kan met m'n blote handen de plinten schuren! Nagelriemen totaal kapot en scheuren in de nagels. Nou, lekker dan.
gèèètver
En van schoffelen krijg je spierpijn in je kont. Daar. Dan weet je het maar vast. Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van. 

(gelukkig hier geen foto van mijn reet)

Verder zijn er al aardig wat projecten flink mislukt. Project bleekselderij bijvoorbeeld. Zie hier wat er omhoog is gekomen. 
helemaal niks dus
Om moedeloos van te worden. Maar! Ik heb wel EINDELIJK het Lidl-kasje opgezet. 

stap 1

stap 2

stap 3, jaaa het gaat goed
En toen kwam mijn wederhelft zich er even mee bemoeien (pas toen het bouwproces makkelijk werd hoor) en stond ie opeens!
en toen stond ie opeens! Tadaaa
En toen moest er natuurlijk ook iets in. Tomaat Coral Queen is het eerste slachtoffer. Als het nu nog gaat vriezen heb ik pech. Hoewel, pech... ik heb thuis nóg 15 tomatenplanten staan. 
Coral Queen
En een andere, redelijk cruciale mijlpaal: Mijn allereerste oogst! Ik vond de radijsjes er wel prima uit zien dus rukte ik ze uit de grond. En toen zagen ze er nog steeds prima uit! 
kijk nou hoe moooooii
Heeft me slechts een maand bloed, zweet en tranen gekost. En PITTIG dat ze waren joh, ver-schrik-ke-lijk. Maar zèlf gekweekt natuurlijk en dus lekker. En ik had er nog een vrij artistieke foto van gemaakt. Met een filtertje er over ziet alles er goed uit, let op: 
Dit is de complete oogst: 17 radijsjes
Wat wel een moeilijk punt blijft op de tuin is het onkruid. Ik was daar natuurlijk al 20.000 keer voor gewaarschuwd maar het is net als bij een bevalling: Pas als het je overkomt snap je alle verhalen. En dan heb ik niet eens 'normaal' onkruid maar allemaal stomme aardappelplanten die omhoog komen op de onwaarschijnlijkste plekken. Overblijfselen van de vorige huurders, of zoals mijn buurman Sander het noemde: 'Vergeten groente'.
ongewenste aardappelen
Inmiddels ben ik dat geklooi met zelf zaaien in de volle grond he-le-maal zat (er komt bijna niks op) en thuis mag ik ook niks meer zaaien want we passen er zelf bijna niet meer bij. Dan maar even naar het tuincentrum voor kant-en-klare plantjes. Voelt als valsspelen, maar in de moestuin heb ik nu: 6 soorten munt, artisjok, oregano, spruitkool, paksoi, witte kool en savooiekool. En dan heb ik er ook nog zelf gezaaide bloemkool en rode kool in de groeitunnel bij gezet. Gaat het eindelijk eens ergens op lijken.

hopelijk groeit het ook als...kool ja
En ik heb nog een mooie foto van mijn pygmee-appelboom. Zou die dan dit jaar EINDELIJK eens vruchtjes geven? Ik heb hem al minstens vijf jaar maar hij stond altijd in een pot op ons binnenplaatsje.
ook weer gewoon gefotografeerd met mijn suffe ouwe iPhone 4
Ik moet weer ietsjes vaker gaan bloggen want dit loopt qua lengte de spuigaten uit. Maar het is nu zo mooi op de tuin! Zoals de alwetende Rotterdamse wijsgeer André van Duin al zong: "Oh, wat is het leven fijn als de zon schijnt!"

groe(n)tjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten