donderdag 23 juli 2015

De eerste aflevering van Ik Moestuinieren op TV! En ook op dit blog natuurlijk.

De allereerste aflevering van de TV-versie van Ik Moestuinieren staat online! Ik ben er blij mee! Klik en geniet een minuut of zeven van mijn gestuntel in de moestuin. 
We beginnen in maart. Volgende week een nieuwe aflevering! Dan zijn we in april aanbeland. Overigens is de boel ook te zien op TV Rijnmond, elke donderdag om 17:20 uur (en elk uur herhaald).

Groe(n)tjes!

3 opmerkingen:

 1. Hahaha, geweldig! Die dochter van jou ook! Maar lieve Chantal, aangezien niemand het je blijkbaar heeft verteld zal ik het maar even doen: al dat spitten en onkruid wieden, dat is echt helemaal niet nodig! Volgend jaar kun je je de moeite besparen hoor. Sterker nog, spitten is zelfs *slecht* voor de grond. En ja, ik weet dat alle doorgewinterde ouwe moestuinmannen van je complex het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn ;) Maar doorgewinterd is vaak ook vastgeroers en inmiddels zijn er nieuwe inzichten. Die je bijvoorbeeld kunt opdoen door een 2daagse, "gratis" (nouja, met waardebepaling achteraf) cursus humisme te volgen van Marc Siepman te volgen, zie www.humisme.nl. Diezelfde kennis staat op nog simpelere en meer praktijkgerichte manier op de site van de superfanatieke laat-je-niet-afschrikken Frank Anrijs; natuurlijkemoestuin.be (meer info krijg je als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief die daadwerkelijk nuttig is). Ik heb er zelf ook een inimini klein blogje aan gewijd (http://plukjegelukje.blogspot.nl/2015/05/waarom-moeilijk-doen-als-je-mulchen-kan.html) maar met mijn beperkte kennis kan ik het toch niet zo goed uitleggen als Marc of Frank dat kunnen. Misschien dus de moeite waard om je daar eens in te verdiepen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga me er eens in verdiepen! Wil natuurlijk wel het hipste van het hipste op tuiniergebied doen hè ;-) Spitten vind ik stiekem best lekker trouwens, lekker buiten en veel beweging enzo...Onkruid wieden daarentegen -mèh

   Verwijderen
 2. Dit vind ik nu een goed advies!
  Ik heb alleen een voor- en achtertuin, maar ik mulch ook!
  Ik heb de hele zomer niet geschoffeld!
  Heerlijk!
  En je bodem verbeterd ook!
  Probeer het eens, in de herfst een dikke laag compost, en daarop een laag bladeren en versnipperde materialen.
  Zal je volgend voorjaar eens zien wat het met het leven in je bodem gedaan heeft.
  Verder lees ik je blog met plezier, en ik hoop dat je doorgaat.

  BeantwoordenVerwijderen