vrijdag 4 september 2015

The return of the plantenrukker


Er was eens een courgette. De courgette groeide en groeide, groter dan elke andere courgette. Een formidabel stuk groente, dat misschien wel alle records zou gaan breken. Totdat! Een onbekende snoodaard het nodig vond om de fabuleuze reuzecourgette te plukken. En zomaar ergens neer te smijten. 
En ze leefden nog lang maar erg ongelukkig.Dus! Het is weer eens zover: ik had een grappige grote courgette aan een plant hangen en ik liet dat expres zo, om te kijken of we nog een vermelding konden krijgen in het Guinness Book of Records. Maar toen ik gisteren een kijkje nam op de tuin was ie dus geplukt. En op een plank neergelegd. STOM vind ik dat! Wie doet dat toch de hele tijd?

Na het eerder uitgerukt stuk onkruid is dit weer een stukje ongevraagde tuinbemoeiing naar de mensen toe. En ik heb ook dit keer zo mijn vermoedens. Maar in het kader van het onderzoek kan ik daar geen mededelingen over doen.


een bij 
Ik heb deze week ongeveer een kwartier doorgebracht op de tuin. En toen werd ik meteen uitgefoeterd door de buurman, die vond dat ik teveel onkruid laat groeien. Sorry buum. We hebben niet allemáál dagen de tijd om urenlang te schoffelen. En verder is het gewoon oud-Hollandsch pleurisweer met harde regen en veel wind. 


Je zou het zo niet zeggen maar het was echt rotweer
Toen het een dagje niet zo bar was heb ik de kas leeggehaald. Alle verrotte tomatenplanten uit de grond getrokken! Wat een opluchting was dat uiteindelijk.Kijk nou hoe gek kaal! En wat een licht en ruimte! Had ik veel eerder moeten doen. Nu heb ik nog wat peperplanten en aubergines in de kas staan. 

En toen was het opeens heel glad van de modder en de regen en toen gleed ik uit en greep ik in een reflex de scheerlijn van de kas vast. Laat ik je dit zeggen: Daar kunnen dit soort scheerlijnen niet tegen. Het was de bedoeling dat op bovenstaande foto ook nog een Koolwitje te zien zou zijn, maar dat blijken de meest paranoïde vlinders aller tijden te zijn. Elke keer als ik er vlak boven hing met mijn iPhone vlinderde het Koolwitje paniekerig weg. 


sla
Deze foto geeft mooi de chaos weer in het sla-veldje. Onkruid en torens van sla in plaats van kroppen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit deze week twee van deze doorgeschoten kroppen heb opgegeten en dat de smaak echt nog prima was. Smakelijke kleine knapperige blaadjes, precies zoals ik het lekker vind. 

We hebben ook de 17 kilo zware pompoen geslacht. Die stond al een week of twee op tafel en toen heb ik uiteindelijk de knoop en dus de pompoen doorgehakt. 

Hieronder een bloedstollend spannend fotografisch verslag!
heel
 
(handen van mijn wederhelft!! dat je niet denkt dat ik van die harige armen heb)
Agossie
zonder pit- klaar om weggegeven/verwerkt te worden
Thaise pompoensoep! Mmmmmm <3
De soep was erg lekker!! Héél erg lekker. Ook een keer maken? Google op 'snelle thaise pompoensoep Allerhande' en je weet alles. Ik vond het overigens niet heel 'snel' want je moet toch zo'n heel ding schillen, snijden, koken, pureren. 

De andere stukken pompoen nam ik mee om uit te delen op de zaak. En op mijn werk bleken de collega's in twee kampen uiteen te vallen: de pompoenlovers en de pompoenhaters. En ik bleek lang niet genoeg te hebben voor alle lovers. 

Collega Marion K. was dusdanig teleurgesteld dat ze buiten de boot viel dat ik de volgende dag een hele pompoen voor haar heb meegenomen. Die ze als volgt naar huis vervoerde! Stoer hoor, op de vouwfiets! 


hahaha
Ik ben benieuwd of mijn venkeloogst ook zoveel liefhebbers zal trekken. De knolletjes gaan in ieder geval de goede kant op. Fijn om te zien dat er heerlijk fris groen in de tuin staat!venkel
En de vaste lezer is natuurlijk razend nieuwsgierig naar de vorderingen van Buurman & Buurman! Die zijn iets mysterieus aan het bouwen. Een planetarium? Een sub-tropisch zwemparadijs? Een schuilkelder? Een filiaal van Starbucks?We wachten het af. Volgende week meer!Tot slot nog iets merkwaardigs: Ik heb deze twee andijvietjes tegelijk geplant. (ik had er drie maar heb er al één opgegeten) Kijk nou naar het verschil! Die ene is heel ielig en wordt aangeknaagd door onbekende beestjes. Die ander groeit als een jekko. Vreemd. 


het is groen en het drijft....anDRIJVIE! hahahaha!
Groe(n)tjes!!


3 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit hoor dat soepje, ik heb vandaag spaghetti pompoen gemaakt..... ik ga liever voor de soep :) http://fruittuin.blogspot.nl/2015/09/project-spaghettipompoen.html Blijft spannend, dat bouwproject van de buren..haha, jammer dat je filmpjes zijn afgelopen, was erg leuk! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jammer hè! Ik vond het (al zeg ik het zelf) een zeer geslaagde serie! De soep vond ik erg lekker! Heerlijk romig en een beetje pittig...prima geschikt voor een herfstige dag.
   Waarom heet het een spaghetti pompoen?

   Verwijderen
  2. Als je die klaarmaakt, kun je met een vork de binnenkant eruit halen en dat lijkt op spaghetti :) Heb wat foto's gemaakt op mijn blog hoe dat eruit ziet.

   Verwijderen