zaterdag 21 februari 2015

Moestuingerelateerde faalangst MET superspannende update

Vandaag ging ik maar eens op een rijtje zetten wat ik waar in die tuin wil planten. Want die tuinbonen en uien en preien heb ik op goed geluk er in gegooid. Maar dat schijnt helemáál niet de bedoeling te zijn, zeggen alle moestuinboekenschrijvers.

Je moet (kennelijk) rekening houden met de hoeveelheid zon, met de hoogte van alle gewassen, met wanneer alle gewassen rijp zijn en welke dingen elkaar positief danwel negatief beïnvloeden. Bovendien moet je ook nog uitkijken dat je met jouw bonenranken niet een enorme schaduw werpt op de tuin van de buurman. Verschillende soorten bemesting, groeitunnels, tonkinstokken, afschrikken van ongedierte, onkruid, biologisch evenwicht, waaaaaaaaaaaaaah. Je zou er een burn-out van krijgen zeg. Pfff. 

Er moest dus een plattegrondje komen. En daar kreeg ik een lichte inzinking van. Twijfel twijfel twijfel. Want ik moet het van mezelf wel echt heel goed doen. Als het niet meteen helemaal fantastisch is, dan vind ik het niet meer leuk. Zo zit ik in elkaar.

Uiteindelijk kom ik uit op dit: 
plattegroen
Hopelijk is dit een beetje te doen en plant ik voortaan alles met beleid. (HAHAHAHA) Mezelf kennende komt hier waarschijnlijk weinig van terecht. Ach, dan ben ik in ieder geval een zaterdagochtendje lekker bezig geweest met de stiften van m'n dochter.


Verder is het nu nogal baggerweer, dus ook maar even gekeken naar het tuintje in de keuken. Gaat de goede kant op! Alleen laten de paarse paprika's me lelijk in de steek. De klootzakken. 


gaat goeoeoeoed
Ennn tot slot: een foto van de stengels citroengras, die al beste piemeltjes worteltjes beginnen te krijgen. Als die worteltjes wat langer worden en zich vertakken gaan de stengels de grond in.
Dit was hem voor nu. Doei doei!

*****************SUPERBELANGRIJKE UPDATE*********************

De tuin is gespit. Herhaling: De tuin is gespit. Helemaal!! Eindelijk. Met zijn drietjes hebben we het voor elkaar gekregen. En dat beantwoordde compleet aan mijn ideaalbeeld. Gezellig met mijn gezinnetje aan het werk in de tuin. Zonnetje erbij, gezellig!

Als Defense for Children hier achter komt...#stopkinderarbeid

En we hebben Judaspenning van oma Jitske gezaaid. En ik kwam er achter dat er ook nog een ander soort zaad voorkomt op de tuin. Doei!

 2 opmerkingen:

 1. Hoi Chantal,
  Leuke weblog!! Goeie planning ook. Maar als ik je een kleine tip mag geven: haal wat citroengrassen uit het glas, liever 3 glazen met 3 stengels dan 1 met 10 stengels (want dan hebben ze meer ruimte en licht en water om wortels in te maken en heb je iets minder last van schimmel- en bacteriegroei per glas). En zet de paprika's vooral lichter en koeler, want ze worden nu zo lang en dun, en daar worden ze niet gezonder van.
  Lief dat man en dochter je ook zo goed helpen!
  Veel succes verder met je eerste moestuin!
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen